Cursussen

START NIEUWE ZANGGROEPEN

De repetities en groepslessen van 1,5 uur zijn twee-wekelijks op een vast tijdstip overdag of ’s avonds. Min. 6 en max. 12 zanger(essen)s. Je kunt kiezen voor een beginnersgroep of een gevorderde groep.

Groep A close-harmony en pop/jazz Groep B klassieke muziek
Groep C wereldmuziek, close-harmony en klassiek

Wat mag je verwachten? Meerstemmig zingen in een prettige sfeer o.l.v. muzikaal leider en zangdocente. Bladmuziek en oefenbestanden worden aangeleverd zodat je thuis ook kunt oefenen. Er wordt a capella gezongen en soms met pianobegeleiding. Evt. wordt er een paar keer per jaar een optreden verzorgd. * In de beginnersgroep leer je vanuit eenstemmige muziek door gehoor-en zangoefeningen meerstemmig te zingen.
* In de groep voor gevorderden is er veel aandacht voor samenklank, zuiverheid, uitspraak, expressie enz. Repertoire in overleg.

Kosten zijn resp. € 15,50 (groep van 6) € 9,00 (groep van 10) € 7,50 (groep van 12) per keer p.p. Er zijn ongeveer 20 bijeenkomsten per cursusjaar. Je kunt je aanmelden voor een gratis kennismakingsles of vragen om meer informatie: bouwmans.ien@gmail.com of 06 17200063

MUZIKALE VORMING – SOLFÈGE

In een cursus van 10 lessen leer je noten lezen, van blad zingen, ritmes tikken. Je krijgt muziektheorie en leert verschillende muziekstijlen kennen. Tweewekelijkse lessen van 75 minuten. Er wordt verwacht dat je thuis oefent.

STEMVORMING | KOORSCHOLING
Dit bied ik aan voor koren en vocaal ensembles op de repetitielocatie van uw gezelschap of in kleine groepen in mijn eigen praktijkruimte. De duur, frequentie en inhoud van de cursus zal in overleg worden bepaald. Vaste onderdelen:

  • Adem-en zangtechniek, intonatie en zuiverheid bij meerstemmigheid
  • Zelfstandig je eigen partij zingen
  • Articulatie en tekstbeleving, expressie en presentatie
  • Koorklank m.n. afgestemd per stemgroep
Advertenties