Ensemble Innervoice

Zanglessen weer in mijn lespraktijk

Vanaf 25 augustus geef ik weer zanglessen in mijn lespraktijk. De zangles vindt plaats in mijn ruime huiskamer waar makkelijk 3 à 4 meter afstand tussen de zangleerling en mij genomen kan worden. Bovendien staan er twee plastic schermen tussen. Voor, na en gedurende de les wordt de kamer geventileerd. Natuurlijk neem ik voorzorgsmaatregelen en volg de richtlijnen en adviezen van de overheid. Bij binnenkomst bijvoorbeeld, zal ik je vragen om je handen te reinigen, indien mogelijk een eigen muziekstandaard mee te brengen en op de dag zelf zal ik je vragen of jij en je huisgenoten klachtenvrij bent. Degene die nog liever een online zangles wil afspraken is natuurlijk vrij om dat te blijven doen. Ook is het mogelijk dat ik de zangles aan huis kom geven.
Ik verheug me er op je weer te verwelkomen, te zien, en vooral te horen zingen!

Uitgelicht bericht

Passieconcerten NaedenNoen 1 en 2 april

Het programma van het Passieconcert Schuld, boetedoening en vergeving staan door de eeuwen heen centraal in de verhalen voor de passietijd. In dit programma zoomen we in op een aantal aspecten van het lijdensverhaal, zoals verklankt in de polyfonie van grote (maar soms ook minder bekende) Renaissancecomponisten. Vanaf de boetepsalmen, de wanhoop en de roep om hulp van het Israëlitische volk uit het oude testament naar de aankondiging van de ophanden zijnde verlossing. Daarna het lijdensverhaal zoals beschreven in enkele antifonen voor de goede week, afgesloten met een Stabat Mater, het verdriet van de treurende moeder staande bij het kruis.In het laatste deel van het programma maken we een verbinding vanuit de polyfonie van de Renaissance naar de huidige tijd, met muziek van enkele hedendaagse componisten die zich duidelijk lieten inspireren door de oude meesters, met als uitgangspunt de lofzang op Maria, het Salve Regina van Josquin DesPrez.

Openbare repetities Ensemble Innervoice

OPEN REPETITEAVONDEN: 1 en 22 maart 20:00 tot 22.00 uur
Perron-3 Hoff van Hollantlaan 1 5243 SR
Rosmalen

Ensemble Innervoice zoekt nog ervaren en enigszins geschoolde zangers: 1 of 2 tenoren en bassen, en 1 alt. In principe repeteren we 1 x per 2 weken op de woensdagavond van sept t/ dec en jan t/m mei/juni. De groep is min. 10 en max. 12 zangers rijk.

Is je interesse gewekt? Kom dan op een van onze open repetitieavonden vrijblijvend en kosteloos kennismaken. Meld je even aan dan ontvang je nog wat extra informatie en alvast wat bladmuziek om mee te zingen. bouwmans.ien@gmail.com

Het a capella repertoire is heel gevarieerd en uit verschillende stijlperioden. Op het huidige repertoire staat o.a.:

Ballad of Green Broom -Benjamin Britten
Northern Light – Ola Gjeilo
De zonnestraal en de tortelduif – Ymkje de Boer (1966)
You are the new day – John David arr. Peter Knight
Echolied – Orlando di Lasso
The blue bird – C.V. Standford
To daffodils – Benjamin Britten
Da pacem Domine – Arvo Pärt
Die Nachtigall – Felix Bartholdy Mendelssohn
In stiller Nacht -Johannes Brahms
The water-lily – Herman Strategier
Bitter for Sweet – John Chorbajian’
Ubi caritas – Ola Gjeilo
Where does summer go? – John Carter
Abendlied – Joseph Rheinberger
My love dwelt in a Northern Land – Edward Elgar
Lux Aurumque – Eric Whitacre
Smile – Charlie Chaplin
Gabriel’s Oboe – Ennio Morricone
Cantate influenza – Antoon Maessen
Se equivocó la paloma – Carlos Guastavino

Almost Christmas Sing Along

Zing mee met Christian Scheres en Ien Bouwmans tijdens deze sfeervolle sing along vol moderne mantra’s, canons en songs voor licht en vrede. Ervaar de magie en de verbinding van samen zingen in de kerk. De enige vereiste voor deze bijeenkomst is dat je graag zingt.

Vroeger was samen zingen in de kerk een vast onderdeel van je geloofsleven. Veel mensen zijn dat kwijtgeraakt en daarmee ook een stukje verbinding met elkaar. Je hoeft niet aanhanger te zijn van een geloof om de kracht van samen zingen in een kerk of kapel te ervaren. Door samen te zingen voel je de verbinding, de liefde en het licht. Wij willen tijdens deze feestelijke moderne kerstsamenzang zingen in de kerk een nieuwe betekenis geven.

De Mariakapel mag weer tot de nok toe gevuld worden met zingende mensen. We werken met moderne mantra’s, klank- en ademoefeningen die je de kracht van je stem laten voelen. Maar vooral ook de enorme energie die vrijkomt wanneer je samenklinkt. Dan ontstaan de meest prachtige harmonieën. We sluiten af in de kapel met een lekker glaasje wijn met of zonder alcohol.

Christian en ik zorgen met deze gevarieerde klanken dat je heerlijk kunt samen zingen. Christian zingt jazz in haar eigen combo Jazz ‘n Breakfast en klassiek in het Brabant Koor. Ze werkt met principes uit de jazzimprovisatie en het helend vermogen van de stem. Meer info: https://www.mariakapelcoudewater.nl/event/almost-christmas-sing-along-met-ien-bouwmans-en-christian-scheres/

Aanmelden en reserveren: mail@christianscheres.nl tel: 06-18822247

De Maria Kapel Berlicumseweg 8 Rosmalen, Landgoed Coudewater

Datum: 20 december

Tijd:19:30-22:00 uur

Kosten: €15,00 Sing Along of €37,50 Sing Along èn maaltijd bij vegetarisch restaurant Leefgoed op Landgoed Coudewater

Concert “Terug naar je licht” Levensmuziek IMAI

Wij nodigen u graag uit voor een bijzonder concert “Terug naar je Licht” op zaterdag 3 december om 15.00 uur in de Protestantse Kerk – Samen op Weg, Raadhuisplein 4 in Berlicum. De kerk gaat open vanaf 14.30 uur.

We brengen een bloemlezing uit ons brede repertoire ten gehore, van klassiek tot modern. Een programma waarin we u meenemen naar dierbare herinneringen, naar troostvolle klanken en woorden van hoop en Licht.

Rond 16.00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie en thee. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Wij stellen uw vrijwillige bijdrage op prijs.

Van harte welkom!

0de766af-1d39-4ff8-9644-4dbf00a4ea2d.jpg

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑