Zanglessen en Zangworkshops

workshop-5

ZANGLESSEN VOOR SOLOZANGERS, ENSEMBLE- OF KOORZANGERS EN BEROEPSSPREKERS

Wil je graag je stem ontwikkelen en leren deze verantwoord te gebruiken? Of wil je ontdekken welke mogelijkheden je stem heeft en je laten verrassen door je eigen unieke klank? Dat kan door individuele zanglessen of duolessen in mijn Zangschool “Innervoice”. Tijdens deze lessen wordt veel aandacht besteed aan:

  • Lichaamshouding/beweging; Ademhaling; Ontspanning; Concentratie
  • Toonvorming en resonance, Zuiverheid en intonatie
  • Verstaanbaarheid en uitspraak van verschillende talen
  • Muzikale gehoorstraining en goed naar je eigen stem leren luisteren
  • Expressie en interpretatie/inleving.

Hieraan ligt een klassieke basis en een natuurlijk stemgebruik ten grondslag. Ook maak ik gebruik van oefeningen uit de Lichtenberger® Methode, een klankgeoriënteerde stempedagogiek. Het repertoire stem ik af op de wensen, het niveau, stemsoort en smaak van de leerling. Het is mogelijk om de zanglessen op te nemen en er kan gebruik worden gemaakt van digitale muziekbestanden. De meeste muziek wordt door mij begeleid op de piano. Elk jaar is er een openbare zangmiddag voor àlle zangleerlingen.

Tijdsduur voor volwassenen: 60 minuten. Wekelijks of 1 keer per 14 dagen
Tijdsduur voor jeugd tot 18 jaar: 30 minuten. Wekelijks of 1 keer per 14 dagen

Workshop interpretatie en presentatie

Muzikale afwerking voor zelfstandige vocaalensembles die graag de puntjes op de -i- willen zetten. Tijdsduur maximaal 3 uur.

8D8D2586-B177-465B-A47E-DE40B1282D20

Workshop Innervoice (stem-adem-beweging)

vocaalfacebooklive-27

Tijdens deze bijeenkomst ga je in een kleine groep d.m.v. speelse ontspannings- en bewegingsoefeningen je persoonlijke stemgeluid ontdekken en kom je door improvisatie tot zelfexpressie. Oefeningen uit de Lichtenberger methode staan hierbij centraal. Tijdsduur is minimaal 2 uur. Ook leuk om te ontdekken of zingen iets voor jou is.

 

Advertenties