Zorg-Zangeres

Vanuit mijn vakgebied ben ik altijd op zoek naar meer verdieping en volg ik nieuwe ontwikkelingen op stem/zang gebied. Zo kwam ik op het spoor van de opleiding Zorg-Zanger/es bij Maartje de Lint. Deze opleiding heeft zij speciaal voor professionele zangers en zangeressen ontwikkeld vanuit haar praktijkervaring met Zingen in de Zorg. Ik word opgeleid om Individuele Zangsessies te geven bij mensen met dementie, thuis of op hun eigen kamer wanneer zij in een groepsvorm wonen.
Een Individuele Zangsessie is een (half) uur samen zingen met volle aandacht voor uw dierbare met dementie en voor u zelf als mantelzorger en voor de eventuele thuiszorgmedewerker. Liedjes van vroeger, van evergreens en van klassiek tot hedendaags, in allerlei stijlen, worden steeds zorgvuldig afgestemd op de cliënt(e), rekening houdende met zijn of haar persoonlijke interesses, gemoedstoestand, behoeftes en muzieksmaak enz.
VERGOEDING
Er is een goede kans voor vergoeding vanuit het Persoonsgebonden Budget (PGB). Wij overleggen dit graag met u en ondersteunen u met de aanvraag.
Hieronder en op de website van Maartje van Lint kunt u meer informatie vinden: ZingenindeZorg

Extra steun voor mantelzorgers en zorgverleners
De Individuele Zangsessies hebben ook effect op anderen in de nabije omgeving van de mensen met dementie. Op naasten, mantelzorgers, zorgmedewerkers. De Zorg-Zanger/es inspireert en informeert hen ook. Ze deelt haar kennis, zodat ook zij samen zingen in kunnen zetten tijdens dagelijkse activiteiten en zorgmomenten. Zo kan iedereen profiteren van de positieve werking van Individuele Zangsessies.

Individuele Zangsessies zijn bewezen effectief
Samen zingen – in de vorm van een Individuele Zangsessie – is bewezen effectief voor mensen met dementie. Het activeert slapende en verwaarloosde netwerken in hun hersenen, zoals bijvoorbeeld het muzikale en emotionele geheugen. Samen zingen geeft hen vrijwel altijd positieve energie. Emoties kunnen een uitweg vinden en dat werkt ontspannend en verzachtend. Zingen masseert als het ware de mens met geheugenproblemen weer wakker en haalt hem of haar weer in het hier en nu. Wederzijds ervaar je helderheid en verbinding. Mensen voelen zich weer meer bezield, weer ‘meer mens’. Uit alles blijkt dat Individuele Zangsessies de kwaliteit van leven en het algemene gevoel van welzijn en geluk van de mensen met dementie en hun naasten duidelijk en sterk verhogen.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken?
Vult u dan het contactformulier in of neem contact met mij op via: 06 17200063 of bouwmans.ien@gmail.com

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: