Zorg-Zangeres

Vanuit mijn vakgebied ben ik altijd op zoek naar meer verdieping en volg ik nieuwe ontwikkelingen op stem/zang gebied. Zo kwam ik op het spoor van de opleiding Zorg-Zangeres bij Maartje de Lint. Deze opleiding heeft zij speciaal voor professionele zangers en zangeressen ontwikkeld vanuit haar praktijkervaring met Zingen in de Zorg. Door mijn eigen ervaring met zingen in zorginstellingen, hospices en persoonlijke ervaringen was mijn interesse snel gewekt. Inmiddels ben ik opgeleid om Individuele Zangsessies te geven bij mensen met dementie, thuis of op hun eigen kamer wanneer zij in een groepsvorm wonen.
Een Individuele Zangsessie is een uur samen zingen met volle aandacht voor uw dierbare met dementie. Maar ook voor u zelf als mantelzorger en voor de eventuele thuiszorgmedewerker. Liedjes van vroeger, van evergreens en van klassiek tot hedendaags, in allerlei stijlen, stem ik zorgvuldig af op de cliënt(e), rekening houdende met zijn of haar persoonlijke interesses, gemoedstoestand, behoeftes en muzieksmaak enz.

VERGOEDING
Het tarief voor een zangsessie is € 65,00 exl. 21 % btw. Wanneer u een Persoonsgebonden Budget (PGB) heeft, kunnen de kosten hieruit vergoed worden.

Extra steun voor mantelzorgers en zorgverleners
De Individuele Zangsessies hebben ook effect op anderen in de nabije omgeving van de mensen met dementie. Op naasten, mantelzorgers, zorgmedewerkers. Als Zorg-Zanger/es informeer en inspireer ik hen, zodat ook zij samen zingen in kunnen zetten tijdens dagelijkse activiteiten en zorgmomenten. Zo kan iedereen profiteren van de positieve werking van Individuele Zangsessies.

Individuele Zangsessies zijn bewezen effectief
Samen zingen – in de vorm van een Individuele Zangsessie – is bewezen effectief voor mensen met dementie. Het activeert slapende en verwaarloosde netwerken in hun hersenen, zoals bijvoorbeeld het muzikale en emotionele geheugen. Samen zingen geeft hen vrijwel altijd positieve energie. Emoties kunnen een uitweg vinden en dat werkt ontspannend en verzachtend. Zingen masseert als het ware de mens met geheugenproblemen weer wakker en haalt hem of haar in het hier en nu. Wederzijds ervaar je helderheid en verbinding. Mensen voelen zich weer meer bezield, ‘meer mens’. Uit alles blijkt dat Individuele Zangsessies de kwaliteit van leven en het algemene gevoel van welzijn en geluk van de mensen met dementie en hun naasten duidelijk en sterk verhogen. Meer leest u op ZingenindeZorg

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een afspraak maken?
Vult u dan hieronder het contactformulier in of neem contact met mij op via de (email) button of 06 17200063

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: