Vocaal kwartet D R I E S T is opgericht in september 2015 en bestaat uit: Ien Bouwmans – sopraan, Lieve van Tuijl – mezzosopraan, Peter Cornelissen – tenor, Peter Ruiter – bas-bariton en zingt liederen van componist/tekstschrijver: Frans van Hoek (voormalig muzikaal leider “De WINDh”, Koor van het Jaar 2010-2011). Frans van Hoek zou zó geboren kunnen zijn in de 17e eeuw. Zijn sterk relativerende en tegelijk melancholische schrijfstijl, maakt dat zijn polyfone muziek in Renaissance -of Barokstijl reikt tot aan deze tijd. Als een omgekeerde tijdmachine…

Onlangs volgde het kwartet een inspirerende Masterclass bij de King’s Singers, wat zeer ten goede komt aan hun unieke vocale sound. Een optreden van dit Brabantse (Den Bosch-Tilburg) gezelschap staat garant voor een ontroerende en meeslepende muzikale en theatrale ervaring!

(Recensie door Mattie De Schepper)
“Met inspirator/huiscomponist/tekstschrijver Frans van Hoek en geschoolde stemmen van Ien Bouwmans, Lieve van Tuijl, Peter Cornelissen en Peter Ruiter heb je echt wat in huis. Frans van Hoek zijn schrijfstijl was voor mij dè verrassing van deze middag. Hij laat je met zijn composities en teksten toeven in Renaissance- of Barokstijl (Chanson des Anges) en zet je haast ongemerkt met twee benen in deze tijd. Met lichte ironie bezong DRIEST het noodlottige einde van ‘Willy-John and Doodle-Jack in the Valley of No-mans-land’. ‘Eleison’ riep ‘Mistero Buffo’-achtige taferelen op. Ik was heel gelukkig met de door hen zo schitterend vertolkte Nederlandstalige nummers.”

D R I E S T houdt van spontane optredens, openluchtconcerten, openbare repetities, maar ook van besloten intieme of feestelijke gelegenheden. Zo kan men ons tegenkomen op kastelen, in galeries, musea, ateliers, huiskamers, kerken en concertzalen. We gaan graag nieuwe uitdagingen aan bijvoorbeeld door samenwerking met andere musici. Ons volgende project wordt een concert in een theatrale vormgeving. Hiervoor zijn wij op zoek naar mooie en unieke locaties met goede akoestiek. Voor onze kosten van de handgeschreven (!) partituren, kostumering, decor, repetitieruimte e.d. kunnen we nog heel goed uw financiële steun of sponsoring e.d. gebruiken. Als tegenprestatie verzorgen wij een sfeervol op maat gesneden optreden en wordt u vermeld op deze website, onze facebookpagina, in programmaboekjes, en andere PR-activiteiten.


https://youtu.be/t0_6DDt-24s


Voor meer info:

http://www.driestvocaal.com https://facebook.com/driestvocaalkwartet.nl/
Contact: hoekvanfrans@hotmail.com | tel. 06-14104402

Agenda

Berichten