Vocaal kwartet D R I E S T is opgericht in september 2015 en bestaat uit: Ien Bouwmans – sopraan, Lieve van Tuijl – mezzosopraan, Peter Cornelissen – tenor, Peter Ruiter – bas-bariton en zingt liederen van componist/tekstschrijver: Frans van Hoek (voormalig muzikaal leider “De WINDh”, Koor van het Jaar 2010-2011). Frans van Hoek zou zó geboren kunnen zijn in de 17e eeuw. Zijn sterk relativerende en tegelijk melancholische schrijfstijl, maakt dat zijn polyfone muziek in Renaissance -of Barokstijl reikt tot aan deze tijd. Als een omgekeerde tijdmachine…

Onlangs volgde het kwartet een inspirerende Masterclass bij de King’s Singers, wat zeer ten goede komt aan hun unieke vocale sound. Een optreden van dit Brabantse (Den Bosch-Tilburg) gezelschap staat garant voor een ontroerende en meeslepende muzikale en theatrale ervaring!

(Recensie door Mattie De Schepper)
“Met inspirator/huiscomponist/tekstschrijver Frans van Hoek en geschoolde stemmen van Ien Bouwmans, Lieve van Tuijl, Peter Cornelissen en Peter Ruiter heb je echt wat in huis. Frans van Hoek zijn schrijfstijl was voor mij dè verrassing van deze middag. Hij laat je met zijn composities en teksten toeven in Renaissance- of Barokstijl (Chanson des Anges) en zet je haast ongemerkt met twee benen in deze tijd. Met lichte ironie bezong DRIEST het noodlottige einde van ‘Willy-John and Doodle-Jack in the Valley of No-mans-land’. ‘Eleison’ riep ‘Mistero Buffo’-achtige taferelen op. Ik was heel gelukkig met de door hen zo schitterend vertolkte Nederlandstalige nummers.”

D R I E S T houdt van spontane optredens, openluchtconcerten, openbare repetities, maar ook van besloten intieme of feestelijke gelegenheden. Zo kan men ons tegenkomen op kastelen, in galeries, musea, ateliers, huiskamers, kerken en concertzalen. We gaan graag nieuwe uitdagingen aan bijvoorbeeld door samenwerking met andere musici. Ons volgende project wordt een concert in een theatrale vormgeving. Hiervoor zijn wij op zoek naar mooie en unieke locaties met goede akoestiek. Voor onze kosten van de handgeschreven (!) partituren, kostumering, decor, repetitieruimte e.d. kunnen we nog heel goed uw financiële steun of sponsoring e.d. gebruiken. Als tegenprestatie verzorgen wij een sfeervol op maat gesneden optreden en wordt u vermeld op deze website, onze facebookpagina, in programmaboekjes, en andere PR-activiteiten.


https://youtu.be/t0_6DDt-24s


Voor meer info: https://facebook.com/driestvocaalkwartet.nl/
Contact: hoekvanfrans@hotmail.com | tel. 06-14104402

Agenda

 • Driest – Radiostudio Goirle
  Maandag 9 juli – Optreden en interview Driest – radiostudio Goirle
 • Driest – Restaurant Giardino d’Italia – Tilburg (Reeshof)
  Zondag 15 september – Koffieconcert van Driest in de tuin van Restaurant Giardino d’Italia – Huibendreef 22, Tilburg (Reeshof) van 13.30-15.00 uur – georganiseerd door La Rosa Cultura
 • Bellum et Pax
  Concert DRIEST en Capella Ducis 7 december, Sint-Lambertuskerk, Rosmalen. Aanvang 20.00 u Toegang, uw vrijwillige gift
 • Concert DRIEST Witte Kerkje Terheiden 16 februari
  Programma ‘Van Duist’re Krochten in Hooge Sfeeren’Vocaal kwartet DRIEST bezingt onderwerpen als geboorte en dood, dromen,verlangen en erotiek in alle denkbare muziekstijlen. Van Gregoriaans gezang op oud-Nederlandse tekst tot muziek in Renaissance- en Barokke stijl. Van impressionistisch klankschilderij tot close-harmony. Dit alles bijeen in liederen van hun componist – tekstschrijver Frans van Hoek. Inspirator Frans… Lees verder →

Berichten

 • Concert DRIEST Witte Kerkje Terheiden 16 februari

  Programma ‘Van Duist’re Krochten in Hooge Sfeeren’
  Vocaal kwartet DRIEST bezingt onderwerpen als geboorte en dood, dromen,verlangen en erotiek in alle denkbare muziekstijlen. Van Gregoriaans gezang op oud-Nederlandse tekst tot muziek in Renaissance- en Barokke stijl. Van impressionistisch klankschilderij tot close-harmony. Dit alles bijeen in liederen van hun componist – tekstschrijver Frans van Hoek.

  Inspirator Frans van Hoek (*1952) is componist, tekstschrijver, dirigent en illustrator. Hij heeft een sterke voorkeur voor oude muziek, wat ook duidelijk tot uiting komt in de muziek die hij componeert.
  Alle composities worden met de hand geschreven en vaak voorzien van verluchtigingen, zoals speciale sleutels of illustraties die de compositie ondersteunen. Frans is voormalig muzikaal leider van ‘De WINDh’, dat twee keer in het Witte Kerkje een geweldig optreden heeft verzorgd, ook met zijn eigen muziek. De Windh werd vlak na het optreden in het Witte Kerkje in 2010 bij het Nederlands Koor Festival ‘Koor van het Jaar’. Het koor kreeg zowel de jury- als de publieksprijs.

  Luisteren? Een opname op YouTube van Driest uit 2016: ‘Chanson des Anges’: https://www.youtube.com/watch?v=OsF3q-lXcL8

  Zondag 16 februari 2020, 15.30 uur in Witte Kerkje, Hoofdstraat 1, Terheijden:
  Entree: slechts € 6,50 / t/m 18 jaar GRATIS TOEGANG / Mogelijkheid tot extra bijdrage na het concert.

  Reserveringen per e-mail: theeconcerten.wittekerkje@ziggo.nl of via http://www.ConcertenWitteKerkje.com/contact of
  via de Bank: Entree tijdig overmaken op IBAN: NL92 RABO 0305 7899 29, t.n.v. Stg. Theeconcerten Witte Kerkje Terheijden of
  Telefonisch: 076-593 1177 (Agaath), 076-593 4434 (Babs)

 • Bellum et Pax

  Concert DRIEST en Capella Ducis 7 december, Sint-Lambertuskerk, Rosmalen. Aanvang 20.00 u Toegang, uw vrijwillige gift